Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

Mila Kunis és Ashton Kutcher különleges menedéke

2021. november 28. 15:07 - Infinity Budapest

Hollywood egyik kedvenc színész házaspárjának Los Angeles-i luxus otthona a pandémia idején, mikor a világ bezárkozott, viccesen a Kuku farm nevet kapta tulajdonosaitól, és még a kukorica termesztésbe is belekezdtek. Természetesen azért itt nagyon más kontextusban beszélhetünk farmról, főleg, hogy egy 10 méter magas kristálycsillár és egy sor egyedi készítésű ezüst trónról sem biztos, hogy a „kortárs parasztház” az első dolog ami eszünkbe jut, de Mila Kunis és Ashton Kutcher különleges luxus otthonában, fura módon mégis kitűnően megférnek a rusztikus és a nagyon modern elemek.

 

A hat hektáros álomingatlan kiakakítása során elsődleges szempont volt, hogy a ház stílusában egy régi pajtára hajazzon, viszont nem egy régi épületet újítottak fel, hanem a semmiből építettek egyet. A pár saját bevallása szerint, egy-egy pinterest táblán gyűjtögette az ötleteket külön-külön, amikor eldöntötték, hogy belevágnak az építkezésbe, hiszen még egy ilyen szerelem projekt is vagy összekovácsolja, vagy elválasztja a legedzettebb társakat.

Mila és Ashton esetében azonban már ezen a ponton óriási összhang volt: nagyjából 90% egyezéssel ugyanazokat a fotókat válogatták ki ( joggal gondolhatjuk, hogy őket még a design istene is, ha van ilyen, egymásnak teremtette). A Backen & Gillam Architects építész céget bízták meg azzal, hogy az ingatlant otthonossá mégis moderné és a mai igényeknek maximálisan megfelelővé tegyék. Nem bízták a véletlenre, hiszen Charles Backen az úgynevezett “modern parasztház” stílus mestere, aki arról híres, hogy ügyesen kivàlasztott népies formákból és rusztikus anyagokból fényűző, kortárs szellemiséget varázsol az otthonokba. A gondos tervezést követően a kivitelezés öt évig tartott, melynek eredményeképp egy főépületből, vendégházból, medencéből és egy grillpavilonból álló nem mindennapi, luxus elemeket és egyedi megoldásokat felvonultató otthon született. Az Kutcher/Kunis rezidencia az újrahasznosított fa, beton és üveg hármasának fantasztikus ötvözésével, egy modern és fényűző elemekkel okosan dekorált különleges és egyedi hangulatú luxusingatlan lett, egyedi vizuális nyelvvel.

mila-kunis-ashton_kutcher_-haza-5.jpg

Újrahasznosított fából készült gerendák, üvegtáblás tolóajtók és betonfalak, amelyek a fa erezetének textúráját utánozzák, adják a házak rusztikus és egyben nagyon modern hangulatát. A fenntarthatóság azonban nem csak az anyaghasználatban jelenik meg: a tornác tetejébe napelemeket rejtettek melyek "jelentősen több" energiát termelnek, mint amennyit a háztartás felhasznál.

mila-kunis-ashton_kutcher_-haza-6.jpg

A belső terek kialakításánál az új, élesre szabott asztalokon, a vintage lámpák, és a plüss, szuperkényelmes egyedi tervezésű prémium plüs ülőhelyeken kívül a korábbi otthonokból származó elemeket is beépítettek az enteriőrbe: ilyen például az egyedi ezüst trónszék, amelyet Kutcher egy indiai utazás alkalmával rendelt meg és a fő fürdőszoba dísze lett, valamint a korábban említett extravagáns, 10 méter hosszúságú kristálycsillár, amely teljesen ellentétesnek tűnik az épületek minimalista formáival és újrahasznosított anyagaival, mégis tökéletesen illik a ház különleges miliőjébe. Ahogy Mila Kunis egy interjúban viccesen megjegyezte, úgy gondolták vicces lenne, ha ez a hihetetlenül fényűző dolog egy “istállóban” lógna.

mila-kunis-ashton_kutcher-haza-2.jpg

mila-kunis-ashton_kutcher_-haza-4.jpg

A látszólagos könnyelműséggel és olykor véletlenszerűen kiválasztottnak tűnő tárgyak ellenére a Kutcher/Kunis rezidencia lelke az aprólékos tervezésnek és a részletekre való maximális odafigyelésnek köszönhető harmónia, mely első ránézésre rabul ejti az embert. Ilyen az amikor a funkcionalitás, az egyediség és a luxus jókor, jó helyen találkozik.

 

INFINITY BUDAPEST - Magasan a legjobb! Kattinson és tudjon meg  többet panorámás lakásainkról!

Szólj hozzá!

A kísértetjárta Playboy kastély

2021. október 29. 13:38 - Infinity Budapest

A világ egyik leghíresebb, vagy inkább leghírhedtebb ingatlanát mindenki ismeri. 1971-ben a Playboy alapítója Hugh Hefner vásárolta meg 1,1M dollárért Louis D. Statham mérnöktől, feltalálótól és további 15 millió dollárt költött a felújításra, amibe mindent bele adott.

A ház 1927-ben épült gótikus-Tudor stílusban, a szesztilalmi korszak jellegzetes, titkos átjáróival, borospincével, játékszobával, és az új korszak jegyében ez kiegészült moziteremmel, zeneszobával, fitness-részleggel szóval van itt minden kérem szépen, ami egy igazi, titokzatos kastélyhoz dukál.

playboy-villa-4_1.jpg

Fotó: Pinterest

A birtokon kialakításra került többek között egy barlang, vízesés, úszómedencével természetesen, három állatkert, madárház és akad egy kisebb citrusültetvény is.

Los Angelesben nagyon kevés ilyen lenyűgőző, 1920-as évek építészeti jellegét megőrző ház maradt éppen. A belső tér kialakítása valódi műalkotás, a maga dekadens bájával.

playboy-villa-5.jpg

Fotó: Pinterest

Sokan érezhetik úgy, hogy ismerik a kastélyt, hiszen Hefner az otthonából az egyik leghíresebb valóságshowját építette fel. Számtalan híresség tündökölt itt a legfényesebb partikon a kamerák előtt. Minden feltörekvő modell-lány, aki eljutott ide, az gyakorlatilag beléphetett a „nagyok világába”. A legsikeresebbek a Playboy magazin címlapján találhatták magukat és az igazán kivételesek, be is költözhettek a kastélyba és Hefner „hivatalos” házi nyuszijai, vagyis barátnői lettek.

playboy-villa-1.jpg

Hugh Hefner a Playboy alapítója - 1926-2017

Hefner 2017-es halála után vége lett a jó világnak, a lányok elhagyták az addigra már eléggé leharcolt kastélyt és azóta rendszeresen kerülnek elő a rémisztően jó sztorik, hogy ki milyen szellemmel, paranormális jelenséggel találkozott ottléte alatt.

A legérdekesebbel, amit többen is alátámasztottak és a mai napig táplálják a legendát, Bridget Marquard állt elő, aki 2002-től 2009-ig „szolgált” a házban barátnőként.

playboy-villa-2.jpg

Bridget és Hefner még szerelmesen, ami aztán elmúlt még Hefner életében.

Bridget szerint a ház egyik korábbi alkalmazottja, Joanie rendszeresen megjelent előtte. Állítása szerint egy éjszaka a hálószobájában látta meg a fekete, hosszú hajú, vékony, sápadt nőt, egy farmerben és egy bő fehér pólóban. Ő azonban nem ijedt meg, mivel felismerte, hogy már korábban találkozott vele, még akkor, amikor castingra jelentkezett és ez a nő volt a titkár. Évekkel később, mikor beköltözött a házba, tudta meg, hogy a hölgy rákban meghalt.

"Szuper barátságos volt! Olyan igazi, mindenki anyukája, aki mindent tudott a házról, a lányokról és nagyon szerette a háziállatokat. Nekem is akkor jelent meg először, amikor vásároltam egy új kiskutyát. Eljött és megnézte. Igazából nagyon pozitív élmény volt."

Később, mikor ezt Hefnernek elmesélte, kiderült, hogy az élménnyel nincs egyedül, sőt párjának a kastély előző tulajdonosa is rendszeresen megjelent, akit rossz nyelvek szerint nem magától zuhant le az erkélyről.

playboy-villa-3.jpg

Éjszaka a kastélyban?

Az ott dolgozó alkalmazottak közül azonban nem volt mindenki ilyen bátor és bizony akadt a kastélynak olyan része, ahová konkrétan nem jártak. Ilyen volt például egy alagsori játékterem, ahol elmondásuk alapján a gépek ki-be kapcsoltak és az ajtók is véletlenszerűen becsapódtak. A takarítónő például csak akkor volt hajlandó lemenni, ha a biztonságiaktól valaki lekísérte és nem hagyták egyedül, amíg dolgozik.

Azóta sok idő eltelt és már a kastélynak is új tulajdonosa van, de a piros, selyemköntösös Playboy alapítót rendszeresen látják akár a kertben is sétálni és ezt már a szomszédok is elfogadták, hiszen mindenki tudja, hogy Hefner élete volt ez a pompázatos luxus kastély, amiről még halála után sem fog lemondani.

 

INFINITY BUDAPEST - Magasan a legjobb! Kattinson és tudjon meg  többet panorámás lakásainkról!

Szólj hozzá!

Okos otthon, okos befektetés

2021. október 03. 19:12 - Infinity Budapest

Ma már természetes, hogy a technika legújabb vívmányai alapvető részei a mindennapjainknak. Sokan el sem tudjuk már képzelni az életünket nélkülük. Pár másodperc alatt információhoz juthatunk, a szerkezetek figyelik a testünk működését, jegyzetet, mozit, könyvtárat vihetünk magunkkal egy pár dekás „kütyüben”. Okostelefon, okosóra, okoskarkötő, okos mosógép, okos tévé és egyéb okos háztartási cikkek töltik be a lakásunkat. De létezik olyan, hogy okos lakás?

Létezik bizony, és nem csak a világnak azon a részén, ahol ezek az újítások születnek, de itthon is lehet okos az otthonunk.

Az okos lakás (vagy smart home) olyan élettér, ahol a berendezéseket egy rendszer működteti és szabályozza, akár távolról is. Ide tartozik a fűtés, a villany vagy a biztonsági berendezések. Fontos érv az okos otthonok mellett, hogy ez a megoldás környezetbarát, jóval kisebb mértékben terheljük vele a környezetünket, nem is vagy alig bocsátunk ki káros anyagokat, kisebb lesz az ökológiai lábnyomunk – egyszerűen kifejezve: védjük a bolygót. Amiből ugye nincs másik.

 okos-otthon-smart-home.jpg

Mindig egyszerűbb és olcsóbb eleve így építkezni, mint egy régi házat okossá újítani, ezért azt javasoljuk azoknak, akik ilyen otthonban gondolkoznak, hogy új építésű okos lakást vásároljanak. Igen, jól olvasták, nem írtuk el, már nem csak okos és fenntartható fejlődésű házak vannak a piacon, de elérhetők ilyen technológiával épült lakások is. (Nem beszélve arról, hogy ha a házunkat fel is tudjuk újítani úgy, hogy megfeleljen a környezetkímélő szempontoknak, a társasházi lakásunk esetében ez tulajdonképpen lehetetlen, hiszen egy több lakó által közösen használt rendszerhez kell hozzányúlnunk, amit nem biztos, hogy mindenki támogat, az anyagi vonzatairól már nem is beszélve.) Aki tehát okos lakást szeretne, az könnyen talál ilyet például Budapest IX. kerületében, ahol a környezetvédelem mellett megkapjuk a széles infrastruktúrát (jó közlekedés, áruházak, szórakozó- és vendéglátóhelyek közelsége, a város pezsgése) és a csodálatos panorámát is, amit az itt épült Duna-parti lakások teraszáról élvezhetünk.

panorama_e_02_17b_kozepes_meret.jpg

Épülő okos lakókomplexum a XI. kerületben - Forrás:infinitybudapest.hu 

Térjünk vissza egy kicsit ahhoz, mit is tud egy okos lakás. Egyszerűen szabályozhatjuk a fűtést, a világítást akár úgy is, hogy nem vagyunk otthon. Nem probléma, ha elfelejtettük távozáskor lekapcsolni a villanyt, elzárni a sütőt, s az sem, ha nem emlékszünk, bezártuk-e az ajtót. Egy okostelefon segítségével mindezt ellenőrizhetjük és módosíthatjuk a beállításokat. Fontos kényelmi és energiatakarékossági szempont az is, hogy beállíthatjuk, mikor kapcsoljon be a fűtés, nem kell egész nap fűtenünk a lakást, ha nem tartózkodunk otthon, vagy hazaérve megvárni, míg felmelegszik a lakás. Természetesen az okos lakások „irányítását” otthon is elvégezhetjük a központi vezérlőegység programozásával.

A kisebb energiafogyasztás nem is annyira anyagi szempontból fontos az okos lakások esetében, hiszen ezek az ingatlanok ma még a luxus kategóriájába tartoznak, de lehet valaki környezettudatos akkor is, ha sok pénze van. Ezzel nem csak önmagának tesz jót, de mindannyiunk élőhelyét óvja. Mert nincs másik bolygó.

 

INFINITY BUDAPEST - Magasan a legjobb! Kattinson és tudjon meg  többet panorámás lakásainkról!

Szólj hozzá!

Zendaya lélegzetelállító otthona

2021. szeptember 21. 17:17 - Infinity Budapest

A Disney-csatorna egyik emblematikus figurájaként ismerte meg őt a világ, leginkább az Y-generáció tagjait varázsolta el. Ám neki hamar elege lett a helyes kislány szerepéből, és komolyabb színésznői karrierre vágyott. Ekkor jött az Eufória, s ez a tinisorozat szélesebb körben is ismertté tette a csodás Zendayát és elhozta számára a legjobb női főszereplőnek járó Emmy-t.

Mára már nem akad olyan vörös szőnyeg, amin ne sétálna végig. Nemrég Velencében, a Dűne című film premierjén csodálhatták meg a rajongók. A MET gálára már el sem jutott, mert gyakorlatilag egymást érik a jelölések és a díjátadó ünnepségek.

zendaya-haza.jpg

Kép forrása: JOEL C RYAN/INVISION/AP  - Velencei filmfesztivál - Dűne filmpremier

A tehetség meghozta a sikert számára, a siker pedig azt az életszínvonalat, amibe már bőven belefér, hogy ilyen fiatalon vásárolt egy négymillió dolláros ingatlant a hírességek kedvenc negyedében, Encino-ban, a San Fernandó-völgyben. A vásárlás egyébként a legnagyobb titokban történt és csak hónapokkal később szivárgott ki a hír, ami mindenkit meglepett, mivel az ingatlan értéke még a helyi viszonyokhoz képest sem alacsony.

A minden igényt kielégítő 5000 négyezetméteren elhelyezkedő villa festői környezetben fekszik, pálmafák veszik körül (ahogy kell), s a kertben hatalmas úszómedence biztosítja a lazításhoz szükséges feltételeket.

zendaya-haza-ingatlan-1.jpg

A belső terek ugyanolyan letisztultak, mint amit külső tér alapján várhatunk. Hófehér falak, beépített világítás a mennyezeten, csillogó padló. Hatalmas ablakok gondoskodnak róla, hogy a napfény akadálytalanul jusson be a házba.

Meglepőnek tűnik, de a stílust leginkább egyszerűnek nevezhetnénk – amellett persze, hogy minden négyzetcentiméreten láthatóak a dollárjelek. Nem sajnálták a pénzt, mindenből a legjobb jutott, mégsem látunk túlzó cicomát, egyszerű, hagyományos formák és a fehér szín jellemzi a házat és éppen ettől lesz annyira elegáns.

zendaya-haza-ingatlan-2.jpg

Zendaya igazi művészlélek, aki imádja a modern, kortárs művészeteket és ő maga is szeret alkotni.

Természetesen a konyha is fehér, és valódi bájjal ruházták fel: az egyértelműen elegáns helyiség mennyezetén futó fagerendák egy vidéki ház hangulatát adták a luxus mellé, olyan harmonikus egységet alkotva, amitől úgy érezzük, ez a ház a miénk is lehetne. A képeket látva valósággal beleszerettünk. Egyértelműen ez a kedvenc helyiségünk ebben a házban.

zendaya-haza-ingatlan-4.jpg

A fürdőszobában elférne egy kisebb lakótelepi lakás. Nem kell óvatoskodva közlekednünk benne, tágas a tér, hatalmas a zuhanyzó – itt minden a kényelemről szól. Az uralkodó szín itt is a fehér, és a természetes fény ugyanúgy árad be az óriási ablakokon, mint a nappaliban. Tartozik hozzá egy saját terasz is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kertre, amit nyugodtan nevezhetünk akár birtoknak is.

zendaya-haza-ingatlan-3.jpg

zendaya-haza-ingatlan-5.jpg

Ha valaki Zendayánál szeretne tölteni néhány napot, rendelkezésre áll egy két hálószobás vendégház saját fürdőszobával és konyhával. Persze, a vendéglistára nem könnyű felkerülni, de akinek sikerül, biztos lehet benne, hogy igazi luxusban telik majd az ott töltött idő.

A kilátás gyönyörű és megnyugtató, itt nincs zaj, a természet körülöleli a házat, ami maga is egy kis oázis. Kicsinek természetesen itt semmit nem nevezhetünk, minden helyiség tágas, és a nagy belmagasság is hozzájárul a luxus érzéséhez.

Ilyen környezetben nem nehéz feltöltődni és kipihenni a munka fáradalmait, amire Zendayának most szüksége is van, hiszen forgatják az Eufória második évadát, amit velünk együtt, tűkön ülve már sok millió rajongó vár.

 

INFINITY BUDAPEST - Magasan a legjobb! Kattinson és tudjon meg  többet panorámás lakásainkról!

Szólj hozzá!

Meghan és Harry saját birodalma

2021. augusztus 29. 17:09 - Infinity Budapest

Azon egy pillanatig sem csodálkozunk, hogy Harry herceg és felesége, Meghan hercegné otthona valóságos álomotthon. Ha az ember pompában nő fel, ez lesz számára természetes, alapvető igénye lesz a luxus – amit pont a megszokás miatt talán nem is tekint annak. Harry esetében ez egyértelműen így van, ám Meghan nem királyi család sarja. Ő egy jógaoktató (és szociális munkás) és egy világosító-operatőr gyermekeként született. Talán álmodott arról, hogy egyszer hercegné lesz, s addig elképzelhetetlen fényűzés veszi majd körül, az mindenesetre biztos, hogy a jót könnyű megszokni, s Meghan sem fogja már beérni kevesebbel. Új házuk bizonyára a megnövekedett igényeit is maradéktalanul kielégíti.

A ház a Santa Barbara megyei Montecitóban található – ez a hely egyébként igen kedvelt a sztárok körében, számos híresség lakik erre, többek között Gwyneth Paltrow is. A hercegi pár házát magánúton lehet csak megközelíteni, ez a körülmény biztosítja a magánszférát.

harry-meghan-haza-park-luxus-panorama.jpg

Tizenhat hálószoba és kilenc fürdőszoba található az épületben, amely kívülről egy impozáns kúria hangulatát idézi (mint régi filmekre emlékeztető, egyemeletes vidéki udvarház), kertje, pontosabban parkja pedig bármelyik kastély körül megállná a helyét.

Belül minden olyan, mint a mesében. Első osztályú burkolatok, elegáns bútorok jellemzik a helyiségeket – főúri túlzások nélkül. A helyiségek minden szépségük és gazdagságuk mellett mentesek a hivalkodástól, jó ízlésben viszont nem szenvednek hiányt. A nappali különösen belopta magát a szívünkbe kazettásra gerendázott mennyezetével. Benne van egy vidéki ház bája, őrzi a múlt emlékeit, miközben berendezése és hangulata a jelenben tart minket.

harry-meghan-nappali-haza--luxus-panorama.jpg

Első ránézésre az egyik fürdőszobát lakószobának hittük. Az ablak alatt álló kád előtt hatalmas függöny van, a helyiségben helyett kapott egy párnázott szék, és a kandallót is inkább egy nappaliban vagy könyvtárszobában képzelnénk el – mármint mi, akik soha nem laktunk palotában. No és a mennyezetről lógó antik csillár is megzavarta a szemünket.

harrymeghanfurdo-luxus-panorama.jpg

Tudjuk, hogy aki ilyen házban lakik, annak nem csak a berendezés és a méret számít, hanem a panoráma is. Festői kilátás nélkül nincs pazar otthon, olyan elengedhetetlen „tartozéka” ez egy gazdag háznak, mint fürdőszobának a csap. A hercegi lak ebben sem szűkölködik, a pompás teraszok bármelyikéről szemet-lelket gyönyörködtető kilátás nyílik.

A ház minden extrával rendelkezik, amit csak el tudunk képzelni. Van edzőterem, több szauna, vendégház, házimozi, medence, játékszoba, teaház és teniszpálya. Gyermekük, Archie pedig kapott egy saját kis játszóteret.

harry-meghan-haza-jatszoter-luxus-panorama.jpg

Megértjük, hogy Meghan és Harry jól érzi magát ebben a környezetben, távol a királyi családtól, hiszen kapcsolatuk az uralkodóházzal csöppet sem problémamentes. Az ő kapcsolatuk már a kezdetén konfliktusok forrása volt – például azért, mert a család számára nehezen volt elfogadható, hogy egy herceg olyan nőt vegyen feleségül, aki nem az arisztokrácia tagja, külföldi, színésznő, és ráadásul elvált asszony. Házasságuk arra utal, hogy a királyság dogmái felett eljárt az idő.

A hercegi pár mesés otthonát 14,7 millió dollárért vette, áron alul.

 

 

INFINITY BUDAPEST - Magasan a legjobb! Kattinson és tudjon meg  többet panorámás lakásainkról!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása