Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

Luxus panoráma Meryl Streep New York-i otthonából

2018. szeptember 08. 02:07 - Luxus Panoráma

terasz.jpg

Meryl Streep egy igazi hollywoodi legenda. Három Oscar-díjjal és 21 Oscar-jelöléssel kitüntetett színésznő. 1949-ben született, Harry Streep és Mary Wolf voltak a szülei, a Yale Egyetem drámaszakát 1975-ben végezte el, a tanulmányai után New Yorkba költözött, ahol színházban kezdett el dolgozni. 1977-ben kezdődött el filmes karrierje, a Júlia című filmben.

 

 

Meryl Streep számtalan szerepben játszott filmben is és színházban is, néhány emlékezetes filmszerepe

 

A Pentagon titkai

 

2017-ben mutatták be a Steven Spielberg által rendezett filmet. 1971-ben a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, aminek alapján a közvélemény tudomást szerez arról, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormánya a Vietnámi háborúval kapcsolatban félrevezette a közvéleményt. A kormány bíróság elé idézi a lapot, ezért a további közzétételről a The Washington Post női laptulajdonosának Katherine Grahamnak kell döntenie. Úgy dönt, hogy vállalja a kockázatot, a főszerkesztővel Ben Bradleeval közösen egésszen a Legfelsőbb Bíróságig elmennek, hogy nyilvánosságra kerülhessenek a háború értelmetlenségét leleplező iratok.

 

A Vaslady

 

2011-ben bemutatott angol – francia film, Nagy-Britannia első női kormányfőjének, Margaret Thatchernek visszaemlékezéseit mutatja be. 2012-ben Meryl Streep a filmben nyújtott alakításáért kapta meg a harmadik Oscar-díjját. Margaret Thatcher 1959-ben a konzervatívok jelöltjeként jutott be az alsóházba, 1970-ben lett oktatásért és tudományért felelős miniszter. Öt évvel később ő vezeti a Konzervatív Pártot amelynek 1979-ben történt győzelme után ő lesz Nagy-Britannia történelmének első női miniszterelnöke.

 

Mamma Mia!

 

A romantikus vígjáték az ABBA együttes dalaira épül, a West End-en futó musical filmváltozata brit – amerikai koprodukcióban készült el. A Mamma Mia!-t két Golden Globe-díjra jelölték, a legjobb vígjáték és a legjobb vígjátéki színésznő kategóriákban.

 

Az ördög Pradát visel

 

2006-os vígjátékban egy fiatal nő Andrea Sachs, egy tekintélyes, befolyásos divatmagazinnál kap állást, mint a főszerkesztő Miranda Pristly második asszisztense. Mivel a film alapjául szolgáló regény írója korábban dolgozott Anna Wintour második asszisztenseként felmerült, hogy Meryl Streep karakterét a Vogue főszerkesztőjéről mintázták.

 

Meryl Streep luxus New York-i otthona

 

Meryl Streep New York-i luxus lakását 24,6 millió dollárért árulja, ami kb. 6,7 milliárd forintnak felel meg. A luxus ingatlan egy nyílt és világos, tágas, tetőtéri rezidencia. A Hudson folyó mellett található, négy hálószoba, öt fürdőszoba, 10 láb széles terasszal. Az álom lakás 366 négyzetméter nagyságú lakórésszel rendelkezik, privát lift tartozik hozzá és egy előcsarnok. A padló brazil diófából készült.

 

A lakás a híresség-barát TriBeCa-ban található.

 

meryl_streep_new_york_4.jpg

meryl_streep_new_york_0.jpg

meryl_streep_new_york_1.jpg

 

TriBeCa

 

A Tribeca, amit eredetileg TriBeCa-ként írtak, New Yorkban Manhattan alsó részén található. A neve a Triangle Below Canal Street rövidítése, ami azt jelenti, hogy a Canal Street alatti háromszög. A Canal Street, a Broadway és a Murray Street által határolt terület. Először mezőgazdasági termőterület volt majd a tizenkilencedik század elején építettek lakóhelyeket erre a területre. A szárazáruk és a textilek középpontja lett, majd művészek, színészek, modellek és vállalkozók kezdtek nagy számban ide költözni. Otthont ad a világhírű Tribeca Filmfesztiválnak és nagy szerepe volt a szeptember 11. terrortámadás után a belváros újjáépítésében. Az 1970-es években alakították ki a nevét, a terület lakói TriBeCa Művészek Szövetségét alkották meg.

 

Hudson folyó a luxus panoráma része

 

A Hudson folyó 507 km hosszú, Mount Marcy hegy lejtőjén ered, New Yorknál deltatorkolatban ömlik az Atlanti-óceánba. 1609-ben fedezte fel Henry Hudson aki Albany városig hajózott fel rajta. A folyón a város jelenleg is megközelíthető óceánjárókkal is.

 

meryl_streep_--.jpeg

 

Szabadság szobor Meryl Streep ablakából

 

Meryl Streep New York-i otthonából rálátni a Liberty Islandon található New York-i szabadságszoborra. Amerika jelképe rézből készült, Franciaország ajándékozta az USA-nak a függetlenségének százéves évfordulója alkalmából, tehát 1877-ben, de a szobor csak 1885-ben érkezett meg New Yorkba. Frédéric Auguste Bartholdi volt a szobrász, a belső szerkezet mérnöki munkáit Gustave Eiffel végezte el.

 

 

 


 

Luxus panoráma Budapesten 

 

 

Magasan a legjobb!

Tekintse meg Budapest luxus panorámáját itt! 

 

 


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr314208579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása