Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

Miért ilyen népszerűek a Duna-parti lakások?

2021. július 19. 10:58 - Infinity Budapest

Alapvetően két szempont szerint választunk lakást: milyen az ingatlan (pontosabban: mekkora), és hol van. Az árát jellemzően ez utóbbi határozza meg, ezért van az, hogy egy kelet-magyarországi, 120 négyzetméteres családi ház kevesebbe kerül, mint egy budapesti, 50 négyzetméteres lakás.

Tökéletesen megértjük azokat, akik szívesen laknak olyan helyen, ahol szép a panoráma, hiszen ki ne szeretné úgy inni a reggeli kávéját az erkélyen, hogy közben a Dunát látja? Az országunkat kettészelő folyó valóban örökpanorámát nyújt, s – talán évszázadok óta – múlhatatlan vonzerővel rendelkezik.

Ezért aztán kétségtelen, hogy egy Dunára néző ingatlan mindig kiváló befektetés, különösen Budapesten, ahol a nyüzsgő város forgatagában igazi oázis lehet egy olyan kuckó, ami már elhelyezkedésével is garantálja a pihenést. Főleg akkor, ha emiatt nem kell lemondanunk a központ jelentette előnyökről.

infinity_dunai_panoramas_lakas.jpg

Épülő Duna-parti ingatlan a IX. kerületben, aminek különlegessége, hogy minden lakás panorámás - Forrás: infinitybudapest.hu

A Budapesti Lakáspiaci Riport friss jelentése szerint a fővárosban a fejlesztéseknek köszönhető lakások háromnegyed része (74%-a) a III., VIII., IX., XI. és a XIII. kerületben található. Ezekre az ingatlanokra hatalmas az érdeklődés, s miután a bevezetőben a Duna nyújtotta előnyöket ecseteltük, úgy tisztességes, hogy ezen az úton menjünk tovább. Cikkünk elején említettük az elhelyezkedést mint szempontot, a város szívéhez közel eső vagy éppen ott található lakások tehát jelen értékelésünk szerint előnyt élveznek.

Ha Budapesten élünk, gyakorlatilag nincs rossz hely, de ha azt nézzük, honnan juthatunk el legkönnyebben A-ból B-be, akkor a fent említett kerületek közül ki kell emelnünk a IX. kerületet. A 2-es villamossal könnyen eljutunk a Belvároshoz vagy a Körútra, de a kulturális programok szerelmeseinek is rengeteg lehetőséget kínál ez a környék. Itt található a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a híres Bálna is. Azt meg sem kell említenünk, hogy egy színházi előadás vagy egy koncert után milyen nagy előny, ha gyorsan hazaérünk. És nem csak a Dunára nyílik innen csodálatos kilátás, de az ablakunkból gyönyörködhetünk a Szabadság hídban vagy a Gellért-hegyben.

Persze, az ilyen jó megközelíthetőséget, kényelmet és kilátást nem adják olcsón, különösen, ha új építésű ingatlanokról van szó. Ha például az említett IX. kerületben szeretnénk lakni, és a teraszról a Duna látványában szeretnénk gyönyörködni, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Ezeket a lakásokat átlag 1 millió forintos négyzetméteráron kínálják, de hasonló ingatlant az V. kerületben már dupla áron kapunk, itt 2 millió forintot kell fizetni egy négyzetméterért. De, aki nem ragaszkodik ehhez a környékhez, annak az a tíz percnyi villamosozás a Belvárosig megérhet ekkora árkülönbséget.

A felsoroltak közül bármelyik kerületben válasszunk is új lakást magunknak, abban biztosak lehetünk, hogy kiváló helyen fogunk lakni, remek közlekedés mellett, modern körülmények között. A csodálatos panoráma garantált, és ingatlanunk az évek, évtizedek múlásával sem fog veszíteni az értékéből. A Duna akkor is ott lesz, és vonzereje mit sem változik majd.

 

INFINITY BUDAPEST - Magasan a legjobb! Kattinson és tudjon meg  többet panorámás lakásainkról!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr9416632410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása