Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

A kísértetjárta Playboy kastély

2021. október 29. 13:38 - Infinity Budapest

A világ egyik leghíresebb, vagy inkább leghírhedtebb ingatlanát mindenki ismeri. 1971-ben a Playboy alapítója Hugh Hefner vásárolta meg 1,1M dollárért Louis D. Statham mérnöktől, feltalálótól és további 15 millió dollárt költött a felújításra, amibe mindent bele adott.

A ház 1927-ben épült gótikus-Tudor stílusban, a szesztilalmi korszak jellegzetes, titkos átjáróival, borospincével, játékszobával, és az új korszak jegyében ez kiegészült moziteremmel, zeneszobával, fitness-részleggel szóval van itt minden kérem szépen, ami egy igazi, titokzatos kastélyhoz dukál.

playboy-villa-4_1.jpg

Fotó: Pinterest

A birtokon kialakításra került többek között egy barlang, vízesés, úszómedencével természetesen, három állatkert, madárház és akad egy kisebb citrusültetvény is.

Los Angelesben nagyon kevés ilyen lenyűgőző, 1920-as évek építészeti jellegét megőrző ház maradt éppen. A belső tér kialakítása valódi műalkotás, a maga dekadens bájával.

playboy-villa-5.jpg

Fotó: Pinterest

Sokan érezhetik úgy, hogy ismerik a kastélyt, hiszen Hefner az otthonából az egyik leghíresebb valóságshowját építette fel. Számtalan híresség tündökölt itt a legfényesebb partikon a kamerák előtt. Minden feltörekvő modell-lány, aki eljutott ide, az gyakorlatilag beléphetett a „nagyok világába”. A legsikeresebbek a Playboy magazin címlapján találhatták magukat és az igazán kivételesek, be is költözhettek a kastélyba és Hefner „hivatalos” házi nyuszijai, vagyis barátnői lettek.

playboy-villa-1.jpg

Hugh Hefner a Playboy alapítója - 1926-2017

Hefner 2017-es halála után vége lett a jó világnak, a lányok elhagyták az addigra már eléggé leharcolt kastélyt és azóta rendszeresen kerülnek elő a rémisztően jó sztorik, hogy ki milyen szellemmel, paranormális jelenséggel találkozott ottléte alatt.

A legérdekesebbel, amit többen is alátámasztottak és a mai napig táplálják a legendát, Bridget Marquard állt elő, aki 2002-től 2009-ig „szolgált” a házban barátnőként.

playboy-villa-2.jpg

Bridget és Hefner még szerelmesen, ami aztán elmúlt még Hefner életében.

Bridget szerint a ház egyik korábbi alkalmazottja, Joanie rendszeresen megjelent előtte. Állítása szerint egy éjszaka a hálószobájában látta meg a fekete, hosszú hajú, vékony, sápadt nőt, egy farmerben és egy bő fehér pólóban. Ő azonban nem ijedt meg, mivel felismerte, hogy már korábban találkozott vele, még akkor, amikor castingra jelentkezett és ez a nő volt a titkár. Évekkel később, mikor beköltözött a házba, tudta meg, hogy a hölgy rákban meghalt.

"Szuper barátságos volt! Olyan igazi, mindenki anyukája, aki mindent tudott a házról, a lányokról és nagyon szerette a háziállatokat. Nekem is akkor jelent meg először, amikor vásároltam egy új kiskutyát. Eljött és megnézte. Igazából nagyon pozitív élmény volt."

Később, mikor ezt Hefnernek elmesélte, kiderült, hogy az élménnyel nincs egyedül, sőt párjának a kastély előző tulajdonosa is rendszeresen megjelent, akit rossz nyelvek szerint nem magától zuhant le az erkélyről.

playboy-villa-3.jpg

Éjszaka a kastélyban?

Az ott dolgozó alkalmazottak közül azonban nem volt mindenki ilyen bátor és bizony akadt a kastélynak olyan része, ahová konkrétan nem jártak. Ilyen volt például egy alagsori játékterem, ahol elmondásuk alapján a gépek ki-be kapcsoltak és az ajtók is véletlenszerűen becsapódtak. A takarítónő például csak akkor volt hajlandó lemenni, ha a biztonságiaktól valaki lekísérte és nem hagyták egyedül, amíg dolgozik.

Azóta sok idő eltelt és már a kastélynak is új tulajdonosa van, de a piros, selyemköntösös Playboy alapítót rendszeresen látják akár a kertben is sétálni és ezt már a szomszédok is elfogadták, hiszen mindenki tudja, hogy Hefner élete volt ez a pompázatos luxus kastély, amiről még halála után sem fog lemondani.

 

INFINITY BUDAPEST - Magasan a legjobb! Kattinson és tudjon meg  többet panorámás lakásainkról!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr7816739376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása