Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

Hová költözött Donald Trump?

2021. május 27. 10:02 - Infinity Budapest

Élet a Fehér Ház után

Donald Trumpról sok minden juthat az ember eszébe. Ő az USA előző elnöke, mérhetetlenül gazdag, stílusa meglehetősen arrogáns – nem csoda, hogy senki nem volt iránta közömbös. Most azonban nem elnökként szerzett érdemei vagy kudarcai, és nem is a viselkedése miatt írunk róla. Érdeklődésünk középpontjában az otthona áll, ezt járjuk kicsit körbe – sajnos, csak virtuálisan.

Senkinek nem okozunk meglepetést azzal, hogy nem mállik a vakolat, hogy a hatalmas vagyonhoz méltón dominál a méret és a csillogás. De gazdag ember és gazdag ember ízlése között is van különbség, s a benne lakók stílusának tükrözése nélkül az otthon csak egy ház. Ezek után lássuk, milyen is Donald Trump ízlése az otthonok terén, talán így bepillantást nyerhetünk a világ egyik legismertebb milliárdosának személyiségébe is.

donald-trump-haza.jpg

A volt elnök jelenlegi otthona Floridában található, Mar-a-Lagóban, ahol rengeteg a pálmafa és mindig süt a nap. Bár kívülről egy nagyon is mainak mondható kúriáról beszélhetünk, a hatalmas birtok, a tengerpart közelsége, az impozáns úszómedence minden szépsége mellett is ízléses, mondhatnánk, a ház leginkább egy modern kastély benyomását kelti. Az épület és a környezet hangulata kedves és nyugodt, első pillanatban egy felkapott filmsztár otthonának tűnik. Persze, bármikor beköltöznénk, unszolni sem kéne. Érthető, hogy Trump is jobban érzi itt magát, mint egy zsúfolt nagyvárosban – különösen azután, hogy távoznia kellett a Fehér Házból.

A házban (amit nyugodtan nevezhetnénk palotának is) 58 hálószoba és 33 fürdőszoba található. Nekünk, hétköznapi embereknek nehezen érthető, miért van szükség ennyi szobára, hacsak nem egy esküvőn, ha sok az ottalvó vendég, bár a pletykák szerint Trumpnak most inkább egy válás van kilátásban.

mar-a-lago-donald-trump-haza.jpg

A lakás fényűző, arisztokratikus légkörű. Az ebédlőben egy 9 méter hosszú étkezőasztal várja a népes és éhes vendégsereget, az elegancia kedvéért márványborítással. Az egész ház a kiváltságosság légkörét árasztja, érezzük, itt nemesek laknak. Hasonló az érzés, amikor egy múzeummá alakított kastélyban vagyunk, s a több évszázados bútorok közé megpróbáljuk elképzelni egy letűnt kor kiválóságait. A különbség az, hogy itt nagyon is élő minden.

donald-trump-haza-florida-etkezo.jpg

Trump ízléséről kijelenthetjük, hogy kifinomult. Bár mindenen látszik a pénz és a hatalom, hogy nem sajnálták sem a pénzt, sem az anyagokat, az egész házból elegancia és valami nehezen meghatározható nyugalom árad. Egy sziget az üvöltöző világban, ahová el lehet vonulni, ahol biztonságban vagyunk.

the-mar-a-lago-donald-trump-haza-panorama.jpg

Ha van elég pénzünk, akár a saját szemünkkel is megnézhetjük a volt elnök otthonát, belül is. Mintegy 59 millió forintot kell leszámolnunk a pénztárnál, s évi négymillió forintnak megfelelő összegért tagságot is szerezhetünk azon kiváltságosok társaságában, akik a villában működő közösségi klub tagjaiként látogathatják az épületet. S hogy egy pillanatra se legyen kétségünk afelől, hol is járunk, a falakon függő számtalan Trump-portré emlékeztet rá minket.

Az már kevésbé volt mesés, ahogyan a volt elnök hozzájutott ehhez a csodás ingatlanhoz. Még a ’80-as években vetett rá szemet, s mivel az akkori tulajdonosok nevetségesnek találták a házért kínált 15 millió dollárt, Trump egy teljesen tisztességesnek nehezen nevezhető megoldáshoz folyamodott. Megvette a szomszédos telket, s megfenyegette az eladástól ódzkodó Post családot, hogy be fogja építeni a környéket, ezáltal elzárja a csodálatos panorámát. Ennek hatására Posték eladták neki a villát. Megértjük, nehezen feldolgozható, ha az ember nem az óceán látványára ébred.

Mindent összevetve, Donald Trump otthonát nézve nem szeretjük meg őt jobban, viszont azt el kell ismernünk, hogy tudja, milyennek kell lennie egy elegáns, finom s mégis ordítóan gazdag háznak. Vagy palotának.

Ne feledje, hogy a luxus panoráma Budapesten is elérhető! 

 

 

INFINITY BUDAPEST - Magasan a legjobb! Kattinson és tudjon meg  többet panorámás lakásainkról!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr6716571370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása