Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

Mila Kunis és Ashton Kutcher különleges menedéke

2021. november 28. 15:07 - Infinity Budapest

Hollywood egyik kedvenc színész házaspárjának Los Angeles-i luxus otthona a pandémia idején, mikor a világ bezárkozott, viccesen a Kuku farm nevet kapta tulajdonosaitól, és még a kukorica termesztésbe is belekezdtek. Természetesen azért itt nagyon más kontextusban beszélhetünk farmról, főleg, hogy egy 10 méter magas kristálycsillár és egy sor egyedi készítésű ezüst trónról sem biztos, hogy a „kortárs parasztház” az első dolog ami eszünkbe jut, de Mila Kunis és Ashton Kutcher különleges luxus otthonában, fura módon mégis kitűnően megférnek a rusztikus és a nagyon modern elemek.

 

A hat hektáros álomingatlan kiakakítása során elsődleges szempont volt, hogy a ház stílusában egy régi pajtára hajazzon, viszont nem egy régi épületet újítottak fel, hanem a semmiből építettek egyet. A pár saját bevallása szerint, egy-egy pinterest táblán gyűjtögette az ötleteket külön-külön, amikor eldöntötték, hogy belevágnak az építkezésbe, hiszen még egy ilyen szerelem projekt is vagy összekovácsolja, vagy elválasztja a legedzettebb társakat.

Mila és Ashton esetében azonban már ezen a ponton óriási összhang volt: nagyjából 90% egyezéssel ugyanazokat a fotókat válogatták ki ( joggal gondolhatjuk, hogy őket még a design istene is, ha van ilyen, egymásnak teremtette). A Backen & Gillam Architects építész céget bízták meg azzal, hogy az ingatlant otthonossá mégis moderné és a mai igényeknek maximálisan megfelelővé tegyék. Nem bízták a véletlenre, hiszen Charles Backen az úgynevezett “modern parasztház” stílus mestere, aki arról híres, hogy ügyesen kivàlasztott népies formákból és rusztikus anyagokból fényűző, kortárs szellemiséget varázsol az otthonokba. A gondos tervezést követően a kivitelezés öt évig tartott, melynek eredményeképp egy főépületből, vendégházból, medencéből és egy grillpavilonból álló nem mindennapi, luxus elemeket és egyedi megoldásokat felvonultató otthon született. Az Kutcher/Kunis rezidencia az újrahasznosított fa, beton és üveg hármasának fantasztikus ötvözésével, egy modern és fényűző elemekkel okosan dekorált különleges és egyedi hangulatú luxusingatlan lett, egyedi vizuális nyelvvel.

mila-kunis-ashton_kutcher_-haza-5.jpg

Újrahasznosított fából készült gerendák, üvegtáblás tolóajtók és betonfalak, amelyek a fa erezetének textúráját utánozzák, adják a házak rusztikus és egyben nagyon modern hangulatát. A fenntarthatóság azonban nem csak az anyaghasználatban jelenik meg: a tornác tetejébe napelemeket rejtettek melyek "jelentősen több" energiát termelnek, mint amennyit a háztartás felhasznál.

mila-kunis-ashton_kutcher_-haza-6.jpg

A belső terek kialakításánál az új, élesre szabott asztalokon, a vintage lámpák, és a plüss, szuperkényelmes egyedi tervezésű prémium plüs ülőhelyeken kívül a korábbi otthonokból származó elemeket is beépítettek az enteriőrbe: ilyen például az egyedi ezüst trónszék, amelyet Kutcher egy indiai utazás alkalmával rendelt meg és a fő fürdőszoba dísze lett, valamint a korábban említett extravagáns, 10 méter hosszúságú kristálycsillár, amely teljesen ellentétesnek tűnik az épületek minimalista formáival és újrahasznosított anyagaival, mégis tökéletesen illik a ház különleges miliőjébe. Ahogy Mila Kunis egy interjúban viccesen megjegyezte, úgy gondolták vicces lenne, ha ez a hihetetlenül fényűző dolog egy “istállóban” lógna.

mila-kunis-ashton_kutcher-haza-2.jpg

mila-kunis-ashton_kutcher_-haza-4.jpg

A látszólagos könnyelműséggel és olykor véletlenszerűen kiválasztottnak tűnő tárgyak ellenére a Kutcher/Kunis rezidencia lelke az aprólékos tervezésnek és a részletekre való maximális odafigyelésnek köszönhető harmónia, mely első ránézésre rabul ejti az embert. Ilyen az amikor a funkcionalitás, az egyediség és a luxus jókor, jó helyen találkozik.

 

INFINITY BUDAPEST - Magasan a legjobb! Kattinson és tudjon meg  többet panorámás lakásainkról!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr7116767260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása