Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

New York-i kirándulás

2019. április 06. 15:06 - Luxus Panoráma

02-00.jpg

 

A repülőtérről a városba


02-01.jpg

Ha repülőgéppel érkezünk New York-ba, akkor a város három repülőterének egyikén landolunk vagy a JFK, vagy a LaGuardia, vagy a Newark Airportra érkezünk, ahonnan a belvárost megközelíthetjük Taxival is, de ha olcsóbb megoldást szeretnénk választani és nem vagyunk időhöz kötve, akkor rendelkezésünkre állnak egyéb lehetőségek is. A JFK repülőtérről az AirTrain vonattal indulhatunk a belvárosba, ahová egy metró átszállással érkezhetünk meg. Lehetőség van ezen kívül még privát busztársaságok szolgáltatásait igénybe venni. A LaGuardia repülőtérről közvetlen buszjárat, az M60 járattal juthatunk el Észak-Manhattanbe. A Newark repülőtérről 17 dollárért lehet igénybe venni a legolcsóbb megoldást, a Newark Airport Express buszjáratait.

New York-i metróhálózat


02-02.jpg

A New York-i metrót a NYCTA üzemelteti. 468 állomás és 24 metróvonalból álló tömegközlekedési rendszerben a metróvonalak hossza összesen 1355 km. A teljes hossz 40%-a nyitottan, magasvasútként a többi a föld alatt, alagútban közlekedik. Mivel nem csak a New Yorkiak, de a turisták is szeretik a metrót, ezért igen gyakran zsúfoltak az egyes vonalak, hétköznaponként több mint 5 millió utas használja a New York-i metrót. Kétféle metró létezik New York-ban, a Local és az Expressz, a kettő között az a különbség, hogy a Local minden egyes megállónál megáll, az Express csak a jelentősebb állomásokon, így abban az esetben, hogy ha hosszabb távra vesszük igénybe a metrót, érdemesebb ez utóbbit választani.

New York-i busz

02-03.jpg

A buszjáratok között is találunk Local és Express járatokat, az előbbi 273, az utóbbi 63 vonalon közlekedik. Az Express járatokat úgy ismerhetjük meg, hogy a jelzésükben egy X-et találunk és a járat számát. A Local járatok jelzései egy betűből és egy számból állnak. Itt a szám a járat számát, a betű pedig a városrészt jelenti.

 

  • B – Brooklyn
  • Bx – Bronx
  • M – Manhattan
  • Q – Queens
  • S- Staten Island

Taxi és New York

02-04.jpg

Az Amerikai filmekből megtanultuk már, hogy New Yorkban úgy kell Taxi-t fogni, hogy a járda szélén fel kell emelni a kezünket, aminek az eredménye jó esetben az lesz, hogy egy szabad taxi megáll elénk és a szolgálatunkra áll, New York bárosában több mint 12 000 taxi közlekedik. A Taxik New Yorkban azért sárgák, mert a Yellow Cabs alapízója egy tanulmányban azt az információt találta meg, hogy a sárga az a szín, amit az ember a legkönnyebben észre tud venni.


New York csodálatos panorámával rendelkezik, de a lenyűgöző élményt itthon is megtalálhatja, ha Ön is lélegzetelállító kilátással rendelkező otthont szeretne válassza a Luxus Panorámat, hiszen biztosan tudja, hogy magasan a legjobb!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr5514743923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása