Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

Hollywood felirat

2018. október 15. 16:29 - Luxus Panoráma

“Ez az álmok szimbóluma, a lehetőség és a remény szimbóluma.
A Hollywood felirat köszönti majd az álmodozók, a színészek és az osztrák testépítők következő
generációit is.”

– Arnold Schwarzenegger, az állam kormányzója

 

1923-ben épült fából és akkor még Hollywoodland volt olvasható, amit 1949-ben változtattak meg Hollywood feliratra. A szórakoztatóipar jelképe az egész világon híres lett. 1923-ban kezdték el árulni az ingatlanokat a hegységben, ahol új, csak fehér házakat fejlesztettek és túlzott költségek nélkül árulták őket. A felirat eredetileg az ingatlanokat volt hivatott reklámozni.

A HOLLYWOODLAND feliratot 4000 izzóval vették körül. Az eredeti feliratban minden betű 30 láb, 9,1 méter széles és 50 láb, 15,2 méter magas volt. Éjszaka is ragyogóan világított. Az L betű mögött egy gondnok lakott, akinek az volt a munkája, hogy a kiégett izzókat cserélje.

1949-ben a hollywoodi kereskedelmi kamara szerezte meg a földterületet, amelyik úgy döntött, hogy a Land szót eltávolítja és a kivilágítást is, marad a Hollywood, hogy támogassa a filmipart.

1978-ban építették át a feliratot fényes idomacélokból. Az újjáépítésben fontos szerepet játszottak a támogatók, akik forrást biztosítottak arra, hogy a Hollywood-jel fennmaradjon. A kereskedelmi kamara a betűket a legnagyobb támogatók részére ajánlotta.

H: Hugh Hefner (Playboy alapítója)

O: Giovanni Mazza (Olasz film producer)

L: Les Kelley (Kelley Blue Book alapítója)

L: Gene Autry (színész)

Y: Terrence Donnelly (újságíró, Hollywood Független Újság)

W: Andy Williams (énekes)

O: Warner Bros. Records

O: Alice Cooper (énekes)

D: Dennis Lidtke (üzletember)

1932-ben Peg Entwistle kezdő színésznő felmászott a H betű tetejére és véget vetett életének, mivel nem újítottak vele szerződést. Az elkeseredett színésznő sajnos nem volt elég körültekintő, a mélybe vetette magát, miközben otthon a postaládájában egy másik főszerepet kínáló ajánlat várta.

 

Hollywood felirattól csodálatos kilátás nyílik Los Angelesre

 

 

 

 

 


 

Luxus panoráma Budapesten 

 

 

Magasan a legjobb!

Tekintse meg Budapest luxus panorámáját itt! 

 

 


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr4614303019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása