Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

A FEHÉR HÁZ

2019. február 27. 18:21 - Luxus Panoráma

administration-architecture-building-129112.jpg

A fehér ház

A Fehér Ház, az Amerikai Egyesült Államok elnökének lakóhelye és munkahelye. 1790-ben épült, amit egy kongresszusi határozat rendelt el. Az alapkő letételére 1792. október 13-án került sor. Nyolc év telt el az építkezéssel, amit 1800. november 1-jén fejeztek be.

 

 

Eredetileg Presidential Palace-nak hívták, ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy Elnöki Palota, de nevezték Presidential Castle, azaz Elnöki Kastélynak, Presidential Mansion-nek, Elnöki kúriának is. 1811-ben nevezték el Fehér Háznak, de hivatalos nevén az Executive Mansion, azaz Igazgatói Kúria.

 

 

Az első elnök, aki beköltözhetett az épületbe 1800. november 1-jén John Adams volt.

 

Az Amerikai Egyesült Államok alelnöke

Az Amerikai Egyesült Államok alalnöke, az elnök helyettese és az első helyen áll az elnöki utódlási sorrendben. Az alelnöki posztot az alkotmány hozta létre, az elnökkel együtt választják meg és a megbízatása négy évre szól, amelynek lejártával újraválasztható. Az elnöki hivatal az alelnökre szál, amenyiben az elnököt elmozdítják hivatalából, meghal, lemond hivataláról vagy bármilyen okból nem képes ellátni elnöki hivatallal kapcsolatos feladatait, kötelességeit.

 

 

Aelelnökök akik elnökök lettek

Az Amerikai Egyesült Államok történetében nyolc elnököt iktattak be választások nélkül, az alelnöki pozícióból előlépve. William Henry Harrison halálát követően John Tylert; Zachary Taylort követte Millard Fillmore; Abraham Lincoln helyét Andrew Johnson vette át; Chaster A. Arthur követte James Garfieldet. Ők négyen nem indultak az elnöki posztért a mandátumuk lejárta után a következő választáson.

 

A másik négy alelnökből lett elnök, elindult a következő választáson és minde a négyen sikeresen újraválasztatták magukat. William McKinleyt követte Theodore Rossevelt, akit 1904-ben újraválasztottak. Warren G. Harding utódja Calvin Coolidge, akit 1924-ben választottak újra. Franklin D. Roosvelt utóda volt Harry S. Truman, akit 1948-ban újraválasztottak. John F. Kennedyt követte Lyndon B. Johnson elnök, akit 1964-ben választottak újra.

 

Alelnök - A film

A 2018-ban bemutatott amerikai életrajzi dráma, az Alelnök, a korábbi amerikai alelnököt Dick Cheneyt Christian Bale alakítja, ez a második film, amelyik George W. Bush elnökségének témáját dolgozza fel. 2008-ban Oliver Stone készített W.-George W. Bush élete címá életrajzi filmet.

 

 

Ön is a magas színvonal megszállotja?

Válassza a Luxus Panorámat, hiszen biztosan tudja,

hogy magasan a legjobb!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr3014658255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása