Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

Luxus panoráma a One World Trade Center épületből

2018. szeptember 29. 12:04 - Luxus Panoráma

lady_liberty_towers.jpg

World Trade Center

 

A Világkereskedelmi központ az Amerikai Egyesült Államok legfontosabb és a világ egyik legjelentősebb pénzügyi központja volt, New York legmagasabb és az USA második legmagasabb épületei voltak az ikertornyok, amelyek 2001. szeptember 11-én megsemmisültek.

A Világkereskedelmi központ hét épületből álló komplexum volt, amelyet Raymond Hood álmodott meg és Jamaszaki Minoru és Emery Roth tervezett meg. A leghíresebb részei a World Trade Center 1 és a World Trade Center 2 épületek voltak, a 110 emeletes ikertornyok. 1966 és 1973 között építették és 1973. április 4-én nyitották meg.

 

 

Az 1921-ben alapított New Yorki Kikötői Hatóság pénztárában az 1960-as évekre elegendő pénz gyűlt össze ahhoz, hogy az általuk elgondolt Világkereskedelmi központot megvalósítsák, amit bankok, ingatlanügynökségek és a pénzügyi szektor is támogatott.

 

A World Trade Centernek az emberiségbe vetett bizalom kézzel fogható ereklyéjévé kell válnia, kifejezésre juttatva az egyes ember méltóság iránti igényét, az együttműködés és összefogás szükségszerűségének felismerését, végső fokon pedig a nagyság felfedezésére irányuló képességét”

Yamasaki

 

1993. február 26-án az épületkomplexum már átesett egy terrortámadáson. 2001. szeptember 11-én történt terrortámadás következtében azonban megsemmisültek.

Az ikertornyok helyét a tragédia után körülkerítették és elhatározták, hogy egy új az ikertornyoknál is magasabb épületet építenek a helyére. Ez az új torony eredetileg a Freedom Tower nevet kapta volna, a végleges név azonban One World Trade Center lett.

 

 

New York

 

A holland Kelet-indiai Társaság hajójával 1609. szeptemberében hajózott fel Henry Hudson a mai napon az ő nevét viselő folyón, az Ázsiába vezető átjárót keresve. 1626-ban szőrmekereskedő állomást létesítettek a mai Manhattan déli részén és a helynek az Új-Amszterdam nevet adták.

 visscher_novi_belgii_novaeque_angliae_detail_nieuw_amsterdam.png

A gyarmatot pedig Új-Hollandiának nevezték el. A terület benépesítésében nagy szerepük volt a hugenottáknak, akik Európából menekültek. 1664-ben érkezett egy angol flotta, amelyik harc nélkül foglalta el a területet és a második angol-holland háborút lezáró békeszerződés értelmében a terület angol fennhatóság alá került 1667-ben, ekkor új nevet adtak a városnak: New York, az angliai York hercegének tiszteletére.

 nyc_mulberry_street_3g04637u.jpg

A függetlenségi háborúban New York nagy része leégett és a brit korona fennhatósága alá került. 1783. november 25-én tért vissza George Washington a városba és ezen a napon az utolsó brit csapat is kivonult az Amerikai Egyesült Államok területéről. Április 30-án a Wall Streeten, a Federal Hallban tartották Washington elnöki beiktatását.

 

 

Manhattan

 

Manhattan szigetét és a rajta található New York öt kerületének egyikét a Manhattan kerületet egyaránt jelenti Manhattan, amelyet a Hudson folyó torkolata vesz körül. 2010-ben történt népszámlálási adatok alapján a szigetnek másfél millió lakosa volt, a területe 87,5 négyzetkilométer, a világ legűrűbben lakott megyéje.

 

manhattan_1931.jpg

 

Alsó-Manhattan

 

Manhattan sziget déli részét Alsó-Manhattannak vagy Dél-Manhattannak nevezik. A 14. és a 30. utca között húzzák meg a határvonalat, ami után már Közép-Manhattan található, de Manhattan tagolásáról nincsen egyértelmű határozat. Ez volt az a terület, amit az első telepesek belaktak, ezt megörökítette a terület zsúfolt építészete és a kerület többi részhez viszonyítva a rendezetlenség. Itt található a Wall Street, a 9/11 Emlék-központ, a Battery Park, a Broadway, a Wall Street bikája vagy más néven a Charging Bull, a Federal Hall, Greenwich Village, a Kínai negyed és a Szabadság-sziget a rajta megtalálható Szabadság-szobor. A látogatók a Szabad világ, az Amerikai Egyesült Államok és New York jelképének számító Szabadság-szobor miatt keresik fel a Szabadság szigetét, de a partjáról látható panoráma is nagy élményt biztosít.

 

Szeptember 11

 

A tornyok helyét Nulladik szintnek, Ground Zero-nak nevezték el és emlékparkot hoztak létre.

 

 

A Ground Zero területén az emlékkomplexum egy nagy parkból és két vízesésből és egy hétemeletes föld alatti múzeumból és öt felhőkarcolóból áll. Az Ikertornyok helyén 15 méter mélybe süllyesztve a föld alá vízesés található, amely a hiányt jeleníti meg a medence peremén az áldozatok neve található meg. A medencéket zöld fák veszik körül, amelyek az életigenlő, új társadalmi tér létrehozásának jelképei.

20110909911szepte14.jpg

 

One World Trade Center

 

A One World Trade Center alapkövét 2006. december 19-én rakták le és a torony 2013. május 11-én készült el, ezen a napon érte el a végleges magasságát, ami 541,3 méter. a One World Trade Center 104 emeletes, amit a függetlenségi nyilatkozat aláírásának dátumáról választottak. (az 541,3 méter pontosan 1776 láb)

 

 

 

Panoráma a One Trade Center épületéből

 

 

 

 


 

Luxus panoráma Budapesten 

 

 

Magasan a legjobb!

Tekintse meg Budapest luxus panorámáját itt! 

 

 


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr6714270297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása