Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

Manhattan

2019. április 06. 14:56 - Luxus Panoráma

01-01.jpg

Az Amerikai Egyesült Államok nemzeti jelképei közé tartozik a csillagos sávos lobogó, a Szabadság-szobor, amit rézből készítettek és Franciaország ajándokzta az Államok százéves függetlenségének évfordulója alkalmából. “A Szabadság megvilágosítja a világot.” A nőként ábrázolt Szabadság jobb kezében egy fáklyát tart, bal kezében egy táblát, amin a JULY IV MDCCLXXVI vagyis az 1776. július 4. feliratot, a napot amelyen kikiáltották az Egyesült Államok függetlenségét.

 

És kultúrális értelemben mindenképpen Amerika jelképei közé tartozik egy sziget is, a Hudson folyó torkolatánál, amely számtalan film, izgalmas kaland, romantikus vígjáték, akció színhelyeként szolgál, ami az Egyesült Államok legnsűrűbben lakott területe, számtalan magas épület, a Broadway és a Wall Street otthona, Manhattan.

01-02.jpg

Manhattan egyszerre jelenti a szigetet és a rajta elhelyezkedő kerületet, New York öt közigazgatási kerületének egyikét. 2010-ben másfél millió lakost számláltak, a szigeten, ami 21 km hosszú és legszélesebb részén 3,7 km széles. Utcaszerkeszete teljesen merőleges rácsszerkezetű, követi a Hudson folyó partvonalait, ez alól kívételt képez a Déli és az északi részén található terület.

 

01-03.jpg

 

Május 28-án és július 12-én különleges “élményben” lehet része a Manhattanben tartozkódoknak. Ez az a két nap az évben, amikor az utcák tájolásának köszönhetően a nap pontosan az utcák tengelyének irányában nyugszik le. Ezen a két napon az utcaszintről is látható a napnyugta, ezen a két napon a vele szemben haladókat teljesen el is vakíthatja.

 

01-04.jpg

 

Manhattanban több városnegyed található, 12 körzet van, amelyek csak adminisztratív jelentőséggel bírnak, három nagyobb részre osztják a kerületet, a Downtown a déli, a Midtown a középső és az Uptown az északi részt jelenti.

 

Mindhárom városrészben számtalan világhírű látnivaló várja a turistákat, Downtownban a 9/11 Memorial, a Battery Park, a Broadway, a Wall Street bikája, a Federal Hall, a Kínai negyes és a Liberty Island számtalan lehetőséget és látnivalót jelent, amit a One World Trade Center, a Wall Street, a Washington Squere Park egészíthet ki.

 

01-05.jpg

 

Lehetetlen felsorolni a teljesség igényével Közép-Manhattanban található nevezetességeket, de itt helyezkedik el az Amerikai Természettudományi Múzeum, a Carnegie Hall, a Central Park, a Chrysler Building, az önmagában is New York történelmi jelképének tekinthető Empire State Building, az ENSZ székház, az ötödik sugárút és a 23. utca találkozásánál áll az egyedi alakja miatt világhírű Vasalóház, a Grand Central Terminal, a világ egyik legismertebb vasúti pályaudvara amely jól felismerhető előcsarnoka miatt ismert, a húszezer férőhelyes aréna a Madison Square Garden, a Metropolitan és számtalan más Múzeum, és a szintén önálló jelképként is ismert Times Square.

 

Észak-Manhattan nevezetességei közül mindenképpen meg kell említeni a Columbia Egyetemet, a George Washington-hídat, ami New Yersey-vel köti össze Manhattant.

 

New York csodálatos panorámával rendelkezik, de a lenyűgöző élményt itthon is megtalálhatja, ha Ön is lélegzetelállító kilátással rendelkező otthont szeretne válassza a Luxus Panorámat, hiszen biztosan tudja, hogy magasan a legjobb!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr1114743925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása