Luxus Panoráma

Magasan a legjobb!

Tom Hanks otthona

2018. október 19. 17:25 - Luxus Panoráma

tom-los.png


Tom Hanks 1956-ban Kalifornia államban született, két Oscar-díj és négy Golden Globe-díj tulajdonosa. Színész, producer, író és filmrendező. Számos népszerű film főszereplője.



Édesapja séf volt, édesanyja kórházi dolgozó. Tom az iskolában szégyenlős volt, amit azzal próbált álcázni, hogy bohócot csinált magából. A színészetbe középiskolás évei alatt kóstolt bele, előbb a Chabot College-ban, majd a sacramentói Kalifornai Állami Egyetemen tanult színjátszást.



1980-ban költözött New Yorkba, ahol számtalan meghallgatáson részt vett, kisebb szerepeket kapott. Áttelepült Los Angelesbe, ahol az ABC csatorna tehetségkutatóján felfigyeltek rá és sorozatokban kapott szerepet. Ron Howard rendező adott neki a Csobbanás című filmben mellékszerepet, 1984-ben. Alakításai megmentették az unalomtól az olyan kevésbé sikeres filmeket, amikben felbukkant, mint például a Magas, barna férfi felemás cipőben, Legénybúcsú, Pénznyelő. 1988-ban a Segítség, felnőttem! című filmben nyújtott alakításáért jelölést kapott az Oscar-díja.

Tom Hanks vicces pillanatai

 

Tom Hanks filmjei



Forrest Gump

 

1994-ben bemutatott film, ami világszerte hatalmas bevételt szerzett a mozipénztárakban. Egy értelmi fogyatékos fiú rögös életútjáról szól, aki gyenge szellemi képességei ellenére mégis sikert sikerre halmoz. Futballsztár volt, háborús hős, válogatott pingpongozó, ultramaratoni futó. Forres Gump egész élete során egyetlen cél vezérelte, hogy elnyerje gyermekkori barátnője kezét.

 

Ryan közlegény megmentése



1988-ban bemutatott háborús film, amit Steven Spielberg rendezett. 1944-ben a szövetségesek partra szállnak Normandiában. Az ott szolgáló Miller százados különleges küldetést kap: meg kell keresnie és ki kell menekítenie egy közlegényt, akit James Francis Ryan-nek hívnak és akinek a háborúban mindhárom fivére elesett, így ő a család utolsó férfi tagja.

Számkivetett



A Robinson Crusoe történetére emlékeztető film egy FedEx alkalmazottról szól, aki egy lakatlan szigetre kerül egy repülőgép szerencsétlenség következtében. A túlélésben a partra sodródó FedEx csomagok lesznek segítségére. A szigeten összesen négy évet tölt magányosan, amikor egy tutajt fabrikál magának és elindul a tengeren.



Kapj el, ha tudsz!



Steven Spielberg rendezte filmet 2002-ben mutatták be, aminek a főszereplője Tom Hanks és Leonardo DiCaprio volt. A film egy profi csekkhamisítóról szól, Frank William Abagnale több millió dollárt szedett össze miután elfogták az FBI csekkhamisítási részlege alkalmazta. A film története valós alapokon nyugszik, napjainkban vezető pénzintézetek biztonsági szakértőjeként dolgozik.



Da Vinci-kód



Dan Brown amerikai regényíró 2003-ban kiadott regénye az év legnagyobb könyvsikere volt az USA-ban, de több más országban is a bestseller listák élére került. A Harry Potter regények óta az első könyv, ami képes volt arra, hogy tömegeket olvasásra késztessen. Könyv klubok, olvasócsoportok, rajongói honlapok foglalkoztak a regénnyel a világ minden táján. A könyvből Hollywoodban filmet is készítettek, a főszereplő Tom Hanks volt!



Apolló 13


james.png

Miközben Tom Hanks az Apolló 13 című filmben készült James Lovell kapitány szerepére, a NASA korábbi űrhajósa vendégül látta egy hétvégére Texasi otthonában, amelynek legérdekesebb jellegzetessége, hogy öt olyan festett üvegablakot tartalmaz, amelyen Lowell űrmisszióit örökíti meg. Tom Hanks itt készült fel a szerepére és tanulta meg a lehető leghitelesebben kimondani a híres mondatot:



Houston, baj van!



 

 

 

Tom Hanks otthona

 

 

Tom Hanks az egyik legkeresettebb férfi színész Hollywoodban, két filmjéért is egyenként 20 millió dollárt keresett. Ennek megfelelően a tulajdonában álló ingatlanok is a luxus kategóriáját képviselik.

 

 

 

 

 

 


 

Luxus panoráma Budapesten 

 

 

Magasan a legjobb!

Tekintse meg Budapest luxus panorámáját itt! 

 

 


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://luxuspanorama.blog.hu/api/trackback/id/tr1014311085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása